Društvene mreže „opasne poput gojaznosti“, tvrdi Hunt

Deca provode previše vremena online i gube socijalne veštine

Jeremy Hunt smatra da korišćenje platformi društvenih mreža poput Facebooka i Twittera može biti opasno po zdravlje dece poput gojaznosti i odraslih koji puše oko njih.

„Kada dokazi pokazuju da starija deca provode dvadeset sati svake nedelje online, zabrinut sam da žmureći ulazimo u situaciju u kojoj cela generacija troši ogroman deo svog detinjstva na internetu, umesto da ulaže u lične, stvarne odnose koji bi im pomogli da odrastaju na potpun način, rekao je Hunt grupi nastavnika na konferenciji o mentalnom zdravlju.

Moj instinkt mi je već neko vreme govorio da ovo zaista predstavlja veliku pretnju za mentalno zdravlje dece, kao što i pušenje i gojaznost utiču na njihovo fizičko stanje, a sada dokazi ukazuju na to da je visok nivo korišćenja društvenih mreža zaista povezan sa visokim ocenama za loše mentalno zdravlje.“

On je dodao da tehnološke kompanije čine da njihovi proizvodi budu previše zavodljivi, usmeravajući ih ka mlađoj deci koja bivaju lako impresionirana. On sada želi da one promene svoj takt i implementiraju pop-up programe i podršku za one koji provode previše vremena na platformama društvenih mreža.

Hunt takođe želi da zaustavi mlade da koriste društvene mreže u neprimerene sate i da pruži više informacija o sajber maltretiranju kako bi deca mogla da prepoznaju kada su zapravo žrtve maltretiranja i da zatraže pomoć kada im je ona potrebna.

On je prihvatio da tehnologija može da donese mnoge pogodnosti mladim ljudima, pružajući im platformu na osnovu koje mogu da izgrade karijere i budu uspešni, ali ne smatra da je do sada uspostavljen pravi balans.

„Mi čuvamo probleme koje ćemo preneti u budućnost ukoliko uskoro ne bude bilo odlučujuće i smislene akcije“, rekao je on.

Vlada se obavezala da će uložiti pet miliona funti u obuku nastavnika u osnovnoj školi kako bi im pomogla da identifikuju kada njihovi učenici možda imaju neke probleme vezano za mentalno zdravlje. Vlada je već finansirala sličnu kampanju za decu koja su u srednjim školama, ali je navela da problemi počinju u mnogo ranijim fazama nego što je srednjoškolski uzrast.

Loše mentalno zdravlje može pustiti korenje još dok su deca u izuzetno mladim godinama, a to u kolikoj meri mi brzo i efikasno odgovaramo na te promene, može u velikoj meri uticati  na život deteta“, istakao je Hunt. Ovaj trening će pomoći školama da ostvare prednost u igri identifikacije i da pomognu deci koja se bore“.

Clare Hopping

Izvor: IT Pro

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please log in. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Zahtevano polje
Filed in: Komentari i mišljenja

You might like:

Da biste bili uspešni u svom poslu NE MORATE da znate da radite SVE Da biste bili uspešni u svom poslu NE MORATE da znate da radite SVE
Ceo svet očekuje mnogo posla kada je u pitanju primena GDPR Ceo svet očekuje mnogo posla kada je u pitanju primena GDPR
HPE Infosight je živ! HPE Infosight je živ!
Skupi upadi u cloud servise ugrožavaju strategije digitalne transformacije Skupi upadi u cloud servise ugrožavaju strategije digitalne transformacije
© 2018 IT Exclusive News. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.