Internet stvari na SERBIAN CIO LEADERSHIP FORUM-u

Na Zlatiboru će se 25. i 26. oktobra 2018. godine održati CIO LEADERSHIP FORUM. Očekuje se da će oko 200 IT stručnjaka iz Srbije i Makedonije bude prisutno na ovom skupu.

Jedna od „Remetilačkih dvananest tehnologija“ je bez sumnje Internet stvari (engl. Internet of Things, IoT). Pošto je ovo oblast elektronike i softvera, malo je poznato da je ovo oblast u kojoj Srbija ima šta da kaže u svetu. Postoji par desetina firmi, koje broje i preko tridesetak zaposlenih, koje uglavnom izvoze svoje proizvode. Neke od njih su u čistom autsorsingu, dok neke od njih imaju sopstveni razvoj i svoje proizvode prodaju na svetskom tržištu. Ovu oblast podržava i par firmi koje imaju najsavremenije mašine za proizvodnju štampanih kola.

Sve više domaćih kompanija ima potrebe da uvede elemente Interneta stvari. Pametne zgrade, hoteli, ali i razne primene u poljoprivredi su sve više investicioni projekti u Srbiji. Na ovom skupu će biti prikazana interesantna primena upotrebe Interneta stvari u poljoprivredi. Kompanija Delta Agrar već koristi proizvode iz ove kategorije kako bi nadgledala svaku jedinku iz svog stočnog fonda. Na primer, proizvode iz kategorije Interneta stvari postavlja u ogrlice koje nose krave i svinje. Tako senzori na ovim ogrlicama šalju podatke do centra za nadzor o tome koja je telesna temperatura životinja i kako bi se brzo reagovalo u slučaju bolesti.

Zatim se meri potrošnja hrane po svakoj jedinki. Uz merenje spoljašnje temperature i vremenskih uslova, kao i lociranja gde se svaka jedinka nalazi u svakom trenutku, ovo predstavlja napredan korak. Kompanije Delta Holding i Delta Agrar će vas povesti u interesantan svet primene Interneta stvari.

Više detalja i registracija na: http://digital-dreams.biz/events/cio-leadership-forum.html

Izvor: Internet ogledalo

 

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please log in. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Zahtevano polje
Filed in: Događaji

You might like:

Koje su to bolne tačke industrijskih organizacija? Koje su to bolne tačke industrijskih organizacija?
Super Mario kao model nastave Super Mario kao model nastave
Epson pokazao čitav spektar robotskih rešenja na Automatica 2018 Epson pokazao čitav spektar robotskih rešenja na Automatica 2018
Sony proizvodi za uživanje u utakmicama bez napuštanja kauča i dvorišta Sony proizvodi za uživanje u utakmicama bez napuštanja kauča i dvorišta
© 2018 IT Exclusive News. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.