Direktoru RGZ-a priznanje Svetske banke

Svetska banka dodelila je Sertifikat zahvalnosti direktoru RGZ-a Borku Draškoviću za doprinos studiji „Žene, biznis i zakoni 2018“.

Pristup žena ostvarivanju prava na nepokretnostima u Srbiji studija Svetske banke ocenila je maksimalnom ocenom što našu zemlju svrstava u rang sa vodećim državama Evrope kao što su Nemačka, Francuska, Švedska.

„Doprinosi kao Vaš su od suštinske važnosti kako bi se osigurao kvalitet i tačnost podataka koje prikupljamo i analiziramo“, navela je Rita Ramaljo iz Svetske banke u svom pismu direktoru RGZ-a Borku Draškoviću.

U studiji su ocenjivane mogućnosti žena na ostvarivanje prava na nepokretnosti u bračnoj zajednici, prilikom nasleđivanja, kao i obim prava raspolaganja nepokretnom imovinom.

„Žene, biznis i zakoni 2018“ je peto bijenalno izdanje istraživanja koje pruža objektivne mere pravnih i regulatornih prepreka za žene u preduzetništvu i pri zapošljavanju. Studijom je obuhvaćeno 189 zemalja, a po prvi put je uvedeno ocenjivanje prema indikatorima.

Izvor: Internet ogledalo

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please log in. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Zahtevano polje
Filed in: Vesti

You might like:

Koje su to bolne tačke industrijskih organizacija? Koje su to bolne tačke industrijskih organizacija?
Super Mario kao model nastave Super Mario kao model nastave
Epson pokazao čitav spektar robotskih rešenja na Automatica 2018 Epson pokazao čitav spektar robotskih rešenja na Automatica 2018
Sony proizvodi za uživanje u utakmicama bez napuštanja kauča i dvorišta Sony proizvodi za uživanje u utakmicama bez napuštanja kauča i dvorišta
© 2018 IT Exclusive News. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.