Venture Growth akcelerator traži pet startapova iz Srbije

Nakon 3 godine rada, Impact Hub Beograd u saradnji sa Startup Wise Guys lansira akcelerator za startap preduzeća iz Srbije. Akcelerator finansiraju Impact Hub Beograd i grupa poslovnih anđela iz IHB mreže. Akcelerator je pokrenut sa ciljem da investira 50 000 eura u 5 odabranih startap preduzeća sa kojima će se raditi na rastu i širenju van granica Srbije i privlačenju stranih investicija.

“Startapovi sa kojima radimo kažu da je veliki problem pronalazak investicija za izlazak na strana tržišta. Nedostaju im potrebne konekcije i međunarodni savetnici koji će im omogućiti privlačenje pametnih investicija.”, kaže Gaia Montelatici, suosnivačica Impact Hub-a Beograd. “Pametne investicije se ne odnose samo na novac već i na znanje i konekcije iz relevantnih industrija koje će ubrzati rast i razvoj preduzeća.”
Neki od mentora koji učestvuju u akceleratoru su Dušanka Ilić (HubRiver), Michelle Messina (Explora International), Robert Osborne (The Osborne Group), Mijat Ivović (Nonus Consulting), Cristobal Alonso (Startup Wise Guys) i Lone Jensen (Startup Wise Guys).

Kome je akcelerator namenjen?

Akcelerator je namenjen svima koji ispunjavaju ove uslove:

 – Rešavaš realan problem na tržištu i kroz to stvaraš pozitivan uticaj i profit

 – Industrije od posebnog interesa su: agritech, edukacija/kultura, društvene mreže, čista energija ičista/održiva tehnologija, finansijska inkluzija,               poljoprivreda, blockchain, AI i slične. Koristiš tehnologiju kako bi osigurao skalabilnost.

 – Startap vođen od strane žene (preferirano, ne obavezno). Ljudi sa različitim veštinama, ekspertizama i
iskustvima u timu.

 – Preduzetništvo i startap put je za tebe dugoročno opredeljenje. U ovome si zato što voliš ono što radiš.
Tvoj startap je tvoja strast. Tvoja izlazna strategija (prodaja startapa) je dugoročna: 5-7 godina.

Uz novčanu investiciju, startapovi će dobiti i potrebno znanje i radionice od stručnjaka iz Impact Hub mreže i posebno organizovane posete potencijalnim inostranim tržištima unutar Impact Hub i Startup Wise Guys mreža.

Prijave su otvorene do 20. marta 2018. godine.

Izvor: Internet ogledalo

This content is restricted to site members. If you are an existing user, please log in. New users may register below.

Existing Users Log In
   
New User Registration
*Zahtevano polje
Filed in: Vesti

You might like:

Da biste bili uspešni u svom poslu NE MORATE da znate da radite SVE Da biste bili uspešni u svom poslu NE MORATE da znate da radite SVE
Ceo svet očekuje mnogo posla kada je u pitanju primena GDPR Ceo svet očekuje mnogo posla kada je u pitanju primena GDPR
HPE Infosight je živ! HPE Infosight je živ!
Skupi upadi u cloud servise ugrožavaju strategije digitalne transformacije Skupi upadi u cloud servise ugrožavaju strategije digitalne transformacije
© 2018 IT Exclusive News. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.